CoAlice voor teams

CoAlice voor jouw team

Verantwoordelijkheid kun je niet geven, maar uitsluitend nemen.
Of het nu gaat om managementteams of teams op de werkvloer, soms stroomt het niet, er blokkeert iets. Net als bij een knoop is het dan niet verstandig om er hard aan te trekken. Soms is een stap terug heilzamer – afstand nemen en naar het geheel kijken. Samen werken we aan een ruimte van vertrouwen waarin we kunnen waarnemen. Een ruimte waarin ieder er mag zijn met zijn emoties, gevoelens en unieke gezichtspunten. Niemand hoeft zich te verantwoorden of te veranderen. Vandaaruit kunnen we op zoek naar een opening voor nieuwe beweging. Wat zien we in de hectiek van de dag over het hoofd? Wat wil de knoop ons leren? Wat vraagt om erkenning? In ons denken redeneren we in patronen in een oneindig aantal scharkeringen. Zo zijn we gevormd door de ervaringen uit het verleden. Het lastige is dat we ons soms niet bewust zijn van al die patronen. Sommige patronen kunnen ons behoorlijk beperken, ons weerhouden om optimaal te functioneren en ons potentieel volledig te benutten. Organisaties kunnen ons in een patroon gevangen houden. Wanneer we de knoop hebben ontrafeld krijgen we de ruimte om nieuwe verantwoordelijkheid aan te gaan en kan de energie weer stromen. We begeleiden het team om samen sterk te worden en een verschil te maken in de organisatie.

Samen innoveren

Sociaal of technisch, innoveren is noodzakelijk voor iedere organisatie. Maar gaat gepaard met spanning en onzekerheid. Hoe zorg je dat jouw team de druk aan kan?

Samen sturen

Zelfsturende teams komen ter wereld met grote beloften en gespannen verwachtingen. Maar wat maakt dat een team zelf gaat sturen en hoe bepaal je de juiste koers?

Samen managen

Samen een organisatie managen is geen sinecure. Je houdt voordurend alle ballen in de lucht. Maar hebben jullie ook aandacht voor het leren en ontwikkelen van je eigen team?

Alice als inspiratiebron

Alice in Wonderland staat symbool voor nieuwsgierigheid. Open en vrij treed ze het nieuwe tegemoet. Ze laat zien dat leren is gebaat bij uitdagingen, dat wat je verwondert de creativiteit prikkelt.  In haar avonturen onthoudt ze zich van een oordeel. Ze neemt waar, merkt op en oogst spelenderwijs ervaring en kennis. Ze lijkt ons te willen inspireren om na te denken over ontwikkeling. Wat doet jou leren?

Rijpheid van de man: dat is, de serieusheid te hebben teruggevonden die je als kind bij het spelen had

 

Friedrich Nietzsche 

Who in the world am I?
Ah, that’s the great puzzle.

– Alice in Wonderland –