Groeien en Ontwikkelen

Groeien en Ontwikkelen

Organisaties zijn prachtige systemen om leren, groeien en ontwikkelen. Eigenlijk zouden we daar net zo hard willen leren als Alice doet in Wonderland, maar het vergt veel lef om te groeien tussen de chaos en ruis van alle dag. CoAlice werkt samen met medewerkers aan een veilige omgeving om patronen, verstrikkingen en weerstand te ontleden. Uitganspunt is dat alles betekenis en zin heeft, maar dat we die zin wellicht nog niet hebben ontdekt. Samen ontleden we de knoop en gaan we op zoek naar ruimte voor nieuwe groei en ontwikkeling.

coalice-pictogrammen-02
Op pad met CoAlice?

Wil je weten wat CoAlice voor jouw team kan betekenen? We gaan graag met je in gesprek. Onze trajecten zijn maatwerk. Samen vinden we een reis die bij jullie past. Daarbij kijken we samen liefdevol naar wat is. We creëren een ruimte van vertrouwen waarbinnen geleerd en ontwikkeld kan worden. Onderweg doen we zelfkennis en organisatiekennis op. We leren continue vanuit de gedachte dat alles al aanwezig is en het potentieel alleen ontketend hoeft te worden. Samen maken we ruimte om meer waarde te creëren.

Het handelen van Hannah

Je zou Hannah Arendt zomaar de filosofe van het initiatief kunnen noemen. Initiatief: de handeling die een nieuwe beweging in gang zet. Ze vergeleek dit met het krijgen van kinderen; Nathaliteit: het resultaat is uniek, nooit te reproduceren, onomkeerbaar (qua proces), onvoorspelbaar (qua resultaat), onberekenbaar (het blijft veranderen) en onbepaald (het wat is van wie is onduidelijk). Het gaat gepaard met de onzekerheid die hoort bij groeien en ontwikkelen. Daarmee is het anders dan planmatig maken. Net als bij kinderen kunnen we wel wensen, initiatief nemen en ontvankelijk zijn, maar we kunnen geen kind maken. Het handelen van Hannah Arendt heeft meer van: we verlangen iets nieuws, nemen de onzekerheid voor lief en gaan dit avontuur met elkaar aan; Co-creatie – samen iets unieks creëren. De Co in CoAlice is een knipoog naar het handelen van Hannah Arendt.

Behandel anderen niet zoals jij zou willen dat ze jou behandelen. Hun smaak zou wel eens niet dezelfde kunnen zijn.

 

George Berhard Shaw