Uilenbril

Uilenbril

Dit Ransuil jong is onze nieuwe huisgenoot, of eigenlijk tuingenoot. Ze slaapt overdag in de berk aan de waterkant en is dan nauwelijks zichtbaar. Maar ’s avonds laat ze luidkeels horen dat ze nog wel een muis lust. Mijn vrouw denkt dat het een vrouwtje is, maar eerlijk gezegd hebben we er niet zo veel verstand van. We hoorden de piep ‘s avonds wel, maar herkenden het geluid niet. De merels wel, die waren duidelijk in paniek en daarom gingen we op zoek naar het gevaar. Vanaf een tak nauwelijks twee meter boven ons hoofd keek ze ons indringend aan. Je verwacht dat zo’n beestje van je schrikt, maar de blik was beheerst en kalm, eerder nieuwsgierig. Wanneer ik nu in de tuin werk doe ik dat onder het toeziend oog van ‘onze’ tuingenoot. Telkens wanneer ik een glimp van haar opvang kijk ik recht in die ogen. Inmiddels hebben we een band, ik doe mijn ding en zij kijkt toe.

Als moderne wereldburger ga je dan natuurlijk googlen. Tussen alle informatie las ik ergens op een website iets over de spirituele betekenis van de uil als geestdier. Zo las ik: – de uil zal verschijnen om je te steunen bij een moeilijke periode in je leven – je op je levenspad begeleiden wanneer je grote verandering doormaakt – om de illusies in je leven te doorzien en de echte situatie te begrijpen – je helpen te focussen op waardevolle dingen en je creativiteit te gebruiken – je visie en intuïtie te ontwikkelen – het verleden te verwerken en dingen achter je te laten die je niet meer dienen – verandering te omarmen en te genieten van het leven – je mogelijkheden ontdekken en  je helpen met het beginnen van een nieuw hoofdstuk in je leven.

Ik moest lachen. Ineens herinnerde de reactie van mijn vrouw op mijn nieuwe bril die ik een paar weken geleden heb gekocht. “Wel een beetje een uilenbril”, zei ze. Toen was ik licht beledigd, nu weet ik zeker dat die bril mij past als geen ander.  En als zij vanuit haar boom en ik vanuit de tuin elkaar aankijken knipogen we even naar elkaar. Schept toch een band, uilen onder elkaar😊

Author

  • Na vijfentwintig jaar teams te hebben geleid bij spannende en innovatieve verandertrajecten begeleidt Sietse tegenwoordig mensen bij hun innerlijke groei en ontwikkeling. Sietse is systemisch coach, denkadviseur en veranderkundige. Dit combineert hij met zijn voorliefde voor filosofie, psychologie en een bijzondere gevoeligheid voor onbewuste verlangens. Een combinatie die leidt tot een geheel eigen stijl van begeleiding waarbij je samen ‘down the rabbit hole’ gaat om daar je onbewuste patronen, ongekend potentieel en levenskracht te onderzoeken. Dat bewust-zijn geeft je vleugels voor een bevrijdende en transformerende reis naar een meer liefdevolle en vervullende manier van leven en werken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

coalice-pictogrammen_Tekengebied 1

Hernieuwd genieten

Leven begint met het genieten van de ervaring. Wat weerhoudt je ten volle te genieten van het leven? Jezelf leren kennen maakt ruimte voor nieuwe ervaringen en hernieuwd genieten.

coalice-pictogrammen-03

Ongekend potentieel

Waarom zou je je beperken tot dit leven? Wat als er meer valt te ervaren dan je nu voor mogelijk houdt? Tijdens deze reis gaan we samen op zoek naar het ongekend potentieel.

coalice-pictogrammen-02

Liefdevol leiderschap

Wie ben jij voor je team? Welke betekenis heb je voor je systeem? Hoe ontketen je potentieel? In deze individuele op maat gesneden training leer je hoe jouw team bergen verzet.