Waardevol leiderschap

Waardevol leiderschap

Hoe wordt een succesvol manager een waardedevol leider? Een leider die sensitief is voor de signalen van het grotere geheel, aanvoelt welke beweging gewenst is en een ruimte van gemeenschappelijke groei weet te creëren.

 

In deze individuele op maat gesneden training leer je jezelf ten diepste kennen. Je gaat op zoek naar jouw behoeften en verlangens en je leert om op de werkelijke, vaak onuitgesproken, behoeften en verlangens van anderen af te stemmen. In deze training gaan we naar het fundamenteel niveau, wat is de zin van ‘dit’ en wat heb ik hier te doen?

 

Je gaat anders naar verantwoordelijkheid kijken. Je focus verschuift naar hoe co-creëren we werkelijk waarde? Dit maakt je een andere leider – het type leider die past bij de behoeften van deze tijd. Een tijd waarin oude structuren langzaam maar zeker vast lopen en we samen nieuwe structuren en systemen hebben te creëren.

coalice-pictogrammen-02
Op pad met CoAlice?

CoAlice is er voor jou. Dus jij kiest hoe je samen op reis wil. Dat begint met een ontmoeting. Aan de hand van je wensen maken we een globaal voorstel. De duur en frequentie van de afspraken kan naar behoefte kan worden ingevuld. Wil je echt snel dan kunnen we een intensief traject afspreken waarbij we ons een aantal dagen terugtrekken op de hei. Tijdens de reis houden we naast de geplande afspraken informeel contact. Soms is het leerzaam om een situatie af te stemmen wanneer je nog helemaal in de energie zit. Zoals bij ieder reis is het fijn om waardevolle momenten vast te leggen. Je legt je inzichten en andere waardevolle informatie vast in jouw ‘fotoboek’ waar je later in terug kan bladeren.

Het handelen van Hannah

Je zou Hannah Arendt zomaar de filosofe van het initiatief kunnen noemen. Initiatief: de handeling die een nieuwe beweging in gang zet. Ze vergeleek dit met het krijgen van kinderen; Nathaliteit: het resultaat is uniek, nooit te reproduceren, onomkeerbaar (qua proces), onvoorspelbaar (qua resultaat), onberekenbaar (het blijft veranderen) en onbepaald (het wat is van wie is onduidelijk). Het gaat gepaard met de onzekerheid die hoort bij groeien en ontwikkelen. Daarmee is het anders dan planmatig maken. Net als bij kinderen kunnen we wel wensen, initiatief nemen en ontvankelijk zijn, maar we kunnen geen kind maken. Het handelen van Hannah Arendt heeft meer van: we verlangen iets nieuws, nemen de onzekerheid voor lief en gaan dit avontuur met elkaar aan; Co-creatie – samen iets unieks creëren. De Co in CoAlice is een knipoog naar het handelen van Hannah Arendt.

Behandel anderen niet zoals jij zou willen dat ze jou behandelen. Hun smaak zou wel eens niet dezelfde kunnen zijn.

 

George Berhard Shaw