Onvoorziene wending

Onvoorziene wending

Er zijn van die momenten waarbij het leven je aandacht vraagt. Waar je voorheen moeiteloos liep, loopt het pad steeds zwaarder of houdt het simpelweg op. Lichamelijk, mentaal, relationeel en/of zakelijk loopt het vast. Jij wil rechtuit, maar het leven geeft duidelijk en onverbiddelijk een signaal, je huidig pad heeft zijn bestemming bereikt. Maar hoe vind je een nieuw pad?

 

Welke ervaringen op je levensreis mogen wel wat minder vaak voorbij komen en wat zou je in plaats daarvan willen ervaren? Samen gaan we op zoek naar die ervaringen. Je verlangens leiden ons vast langs verstrikkingen. Onderweg gaan we waarnemen en onderzoeken, maar ook vooral genieten van de kleurrijkheid van het mens zijn. Bewustwording mag best leuk zijn.

 

Net als bij ieder nieuw avontuur levert dit waardevolle ervaringen en ongekende uitzichten met onverwachte mogelijkheden op. Durf jij samen op pad te gaan?

coalice-pictogrammen-02
Op pad met CoAlice?

CoAlice is er voor jou. Dus jij kiest hoe je samen op reis wil. Dat begint met een ontmoeting. Aan de hand van je wensen maken we een globaal voorstel. De duur en frequentie van de afspraken kan naar behoefte kan worden ingevuld. Wil je echt snel dan kunnen we een intensief traject afspreken waarbij we ons een aantal dagen terugtrekken op de hei. Tijdens de reis houden we naast de geplande afspraken informeel contact. Soms is het leerzaam om een situatie af te stemmen wanneer je nog helemaal in de energie zit. Zoals bij ieder reis is het fijn om waardevolle momenten vast te leggen. Je legt je inzichten en andere waardevolle informatie vast in jouw ‘fotoboek’ waar je later in terug kan bladeren.

Het handelen van Hannah

Je zou Hannah Arendt zomaar de filosofe van het initiatief kunnen noemen. Initiatief: de handeling die een nieuwe beweging in gang zet. Ze vergeleek dit met het krijgen van kinderen; Nathaliteit: het resultaat is uniek, nooit te reproduceren, onomkeerbaar (qua proces), onvoorspelbaar (qua resultaat), onberekenbaar (het blijft veranderen) en onbepaald (het wat is van wie is onduidelijk). Het gaat gepaard met de onzekerheid die hoort bij groeien en ontwikkelen. Daarmee is het anders dan planmatig maken. Net als bij kinderen kunnen we wel wensen, initiatief nemen en ontvankelijk zijn, maar we kunnen geen kind maken. Het handelen van Hannah Arendt heeft meer van: we verlangen iets nieuws, nemen de onzekerheid voor lief en gaan dit avontuur met elkaar aan; Co-creatie – samen iets unieks creëren. De Co in CoAlice is een knipoog naar het handelen van Hannah Arendt.

Behandel anderen niet zoals jij zou willen dat ze jou behandelen. Hun smaak zou wel eens niet dezelfde kunnen zijn.

 

George Berhard Shaw