Hernieuwd genieten

Hernieuwd genieten

Mogen we samen spelend keihard leren? Ik zie coaching graag als het samen aangaan van een avontuur. Samen een reis ondernemen waarbij we onderweg leren en elkaar verwonderen. Niets boeit mij meer dan mensen met echte levensverhalen die onderweg zijn naar nieuwe ervaringen. Vertrekpunt van onze reis is natuurlijk je coaching vraag. Welke ervaringen op je levensreis mogen wel wat minder vaak voorbij komen en wat zou je in plaats daarvan willen ervaren? Samen gaan we op zoek naar die ervaringen. Onderweg komen we van alles tegen. Je verlangens leiden ons vast langs listige patronen en verstrikkingen. Onderweg gaan we waarnemen, maar ook vooral genieten van de kleurrijkheid van het mens zijn. Leren mag leuk zijn. Natuurlijk is erkennen wat je wil en de ruimte creëren om nieuwe paden te verkennen ook best lastig. Maar jezelf echt leren kennen verlicht onderweg je pad en maakt je doelgerichter en effectiever. Net als bij ieder nieuw avontuur levert dit waardevolle ervaringen en nieuwe vooruitzichten met onverwachte mogelijkheden op. Samen verwonderen is samen ongekend potentieel ontketenen – op zoek naar nieuwe ervaringen die jou jij maken.

coalice-pictogrammen-02
Op pad met CoAlice?

CoAlice is er voor jou. Dus jij kiest hoe je samen op reis wil. Dat begint met een vrijblijvend gesprek. Aan de hand van je wensen maken we een globaal voorstel. We kunnen bijvoorbeeld een half jaar of een jaar samen optrekken. De frequentie van de afspraken kan naar behoefte kan worden ingevuld. Wil je echt snel dan kunnen we een intensief traject afspreken waarbij we ons een aantal dagen terugtrekken op de hei. Onderdeel van de reis zijn een of meerdere opstellingen. Die zijn bedoeld om inzicht te krijgen in je patronen en verstrikkingen. Tijdens de reis houden we naast de geplande afspraken informeel contact. Soms is het leerzaam om een situatie af te stemmen wanneer je nog helemaal in de energie zit. Zoals bij ieder reis is het fijn om waardevolle momenten vast te leggen. Je legt je inzichten en andere waardevolle informatie vast in je dossier. Het wordt jouw ‘fotoboek’ waar je later in terug kan bladeren.

Het handelen van Hannah

Je zou Hannah Arendt zomaar de filosofe van het initiatief kunnen noemen. Initiatief: de handeling die een nieuwe beweging initieert. Iedereen doet het, bijvoorbeeld wanneer we met anderen over een idee spreken. Ze vergeleek dit met de geboorte van kinderen; Nathaliteit: het resultaat is uniek, nooit te reproduceren, onomkeerbaar (qua proces), onvoorspelbaar (qua resultaat), onberekenbaar (het blijft veranderen) en onbepaald (het wie wat is onduidelijk). Het gaat gepaard met de onzekerheid die hoort bij opgroeien. Daarmee is het anders dan maken. Net als bij kinderen krijgen kunnen we wel wensen, initiëren en ontvankelijk zijn, maar we kunnen geen kind maken. Het handelen van Hannah Arendt is meer: ‘we verlangen iets nieuws, nemen hiertoe het initiatief en hebben elkaar nodig; Co-creatie – samen creëren. Daarmee is het handelen van Hannah onlosmakelijk verbonden met het leren en ontwikkelen. De Co in CoAlice is een knipoog naar het handelen van Hannah Arendt.

Behandel anderen niet zoals jij zou willen dat ze jou behandelen. Hun smaak zou wel eens niet dezelfde kunnen zijn.

 

George Berhard Shaw