Ongekend potentieel

Ongekend potentieel

Merk je dat je wel eens het gevoel hebt van ‘Is dit het nu, moet ik het hier mee doen?’ Dan zou het goed kunnen dat er meer in het leven zit, meer dan je nu voor mogelijk houdt. Dat er nog onontdekte ruimte is die ontdekt wil worden – dat er meer te ervaren en leren valt. Maar hoe maak je die transitie? Vaak begint zo’n proces met het breken van je huidig perspectief. Juist dan ontstaat de ruimte om een nieuw en onbekend pad in te slaan op naar ongekend potentieel. Dat is vaak een beangstigend perspectief en het vergt lef om op reis te gaan. Durf jij samen op zoek te gaan naar een nieuw pad, door te breken en  ongekende te verkennen? Durf je te kiezen voor jezelf en jouw toekomst? Dan ga ik graag samen met jou op reis.

coalice-pictogrammen-02
Op pad met CoAlice?

CoAlice is er voor jou. Dus jij kiest hoe je samen op reis wil. Dat begint met een ontmoeting. Aan de hand van je wensen maken we een globaal voorstel. De duur en frequentie van de afspraken kan naar behoefte kan worden ingevuld. Wil je echt snel dan kunnen we een intensief traject afspreken waarbij we ons een aantal dagen terugtrekken op de hei. Tijdens de reis houden we naast de geplande afspraken informeel contact. Soms is het leerzaam om een situatie af te stemmen wanneer je nog helemaal in de energie zit. Zoals bij ieder reis is het fijn om waardevolle momenten vast te leggen. Je legt je inzichten en andere waardevolle informatie vast in jouw ‘fotoboek’ waar je later in terug kan bladeren.

Het handelen van Hannah

Je zou Hannah Arendt zomaar de filosofe van het initiatief kunnen noemen. Initiatief: de handeling die een nieuwe beweging in gang zet. Ze vergeleek dit met het krijgen van kinderen; Nathaliteit: het resultaat is uniek, nooit te reproduceren, onomkeerbaar (qua proces), onvoorspelbaar (qua resultaat), onberekenbaar (het blijft veranderen) en onbepaald (het wat is van wie is onduidelijk). Het gaat gepaard met de onzekerheid die hoort bij groeien en ontwikkelen. Daarmee is het anders dan planmatig maken. Net als bij kinderen kunnen we wel wensen, initiatief nemen en ontvankelijk zijn, maar we kunnen geen kind maken. Het handelen van Hannah Arendt heeft meer van: we verlangen iets nieuws, nemen de onzekerheid voor lief en gaan dit avontuur met elkaar aan; Co-creatie – samen iets unieks creëren. De Co in CoAlice is een knipoog naar het handelen van Hannah Arendt.

Behandel anderen niet zoals jij zou willen dat ze jou behandelen. Hun smaak zou wel eens niet dezelfde kunnen zijn.

 

George Berhard Shaw