De reis van het ongekend potentieel

Ongekend potentieel

Samen op reis om te ontdekken welk potentieel ontketend wil worden. Je hebt al het een en ander mee gemaakt in je leven, je valkuilen zijn je niet geheel onbekend en toch wringt het. Wat voorheen vanzelfsprekend was heeft scheurtjes opgelopen. Het pad rechtdoor voelt niet langer goed of is simpelweg niet langer een mogelijkheid. Lichamelijk, mentaal, privé en/of zakelijk loopt de energie er uit of stagneert het. Zou het kunnen dat je leven je probeert duidelijk te maken dat de tijd rijp is voor een ander pad? Simpelweg omdat meer van hetzelfde niet blijkt te voldoen? Merk je dat je wel eens het gevoel hebt van ‘Is dit het nu, moet ik het hier mee doen?’ Dan zou het goed kunnen dat er meer in het leven zit, meer dan je nu voor mogelijk houdt. Dat er nog onontdekte perspectieven zijn die beleefd willen worden. Maar hoe maak je die transitie? Vaak begint zo’n proces met het breken van je huidig perspectief. Juist daar ontstaat de ruimte voor het werkelijk nieuwe, de onbekende weg van het ongekende potentieel. Ongekende potentie is vaak een beangstigend perspectief en het vergt lef om op reis te gaan. Durf jij samen op zoek te gaan naar een nieuw pad, door te breken op naar het ongekende? Vol te kiezen voor jezelf en jouw toekomst? Dan ga ik graag samen met jou op reis.

coalice-pictogrammen-02
Op pad met CoAlice?

CoAlice is er voor jou. Dus jij kiest hoe je samen op reis wil. Dat begint met een vrijblijvend gesprek. Aan de hand van je wensen maken we een globaal voorstel. We kunnen bijvoorbeeld een half jaar of een jaar samen optrekken. De frequentie van de afspraken kan naar behoefte kan worden ingevuld. Wil je echt snel dan kunnen we een intensief traject afspreken waarbij we ons een aantal dagen terugtrekken op de hei. Onderdeel van de reis zijn een of meerdere opstellingen. Die zijn bedoeld om inzicht te krijgen in je patronen en verstrikkingen. Tijdens de reis houden we naast de geplande afspraken informeel contact. Soms is het leerzaam om een situatie af te stemmen wanneer je nog helemaal in de energie zit. Zoals bij ieder reis is het fijn om waardevolle momenten vast te leggen. Je legt je inzichten en andere waardevolle informatie vast in je dossier. Het wordt jouw ‘fotoboek’ waar je later in terug kan bladeren.

Het handelen van Hannah

Je zou Hannah Arendt zomaar de filosofe van het initiatief kunnen noemen. Initiatief: de handeling die een nieuwe beweging initieert. Iedereen doet het, bijvoorbeeld wanneer we met anderen over een idee spreken. Ze vergeleek dit met de geboorte van kinderen; Nathaliteit: het resultaat is uniek, nooit te reproduceren, onomkeerbaar (qua proces), onvoorspelbaar (qua resultaat), onberekenbaar (het blijft veranderen) en onbepaald (het wie wat is onduidelijk). Het gaat gepaard met de onzekerheid die hoort bij opgroeien. Daarmee is het anders dan maken. Net als bij kinderen krijgen kunnen we wel wensen, initiëren en ontvankelijk zijn, maar we kunnen geen kind maken. Het handelen van Hannah Arendt is meer: ‘we verlangen iets nieuws, nemen hiertoe het initiatief en hebben elkaar nodig; Co-creatie – samen creëren. Daarmee is het handelen van Hannah onlosmakelijk verbonden met het leren en ontwikkelen. De Co in CoAlice is een knipoog naar het handelen van Hannah Arendt.

Behandel anderen niet zoals jij zou willen dat ze jou behandelen. Hun smaak zou wel eens niet dezelfde kunnen zijn.

 

George Berhard Shaw